Select your language:   

Deutsch English Romaneste Italiano Français Russian Nederlands Hungarian ISRAEL
       
   
   
   
Stiri
Video
SCRISORI
Don Demidoff
Europa |Kulturhauptstadt
Internationale |Oecumene
DON BOSCO
Clic-copiii
RUGĂCIUNILE UNUI |PREOT AL SPINILOR
Jurnalul unui |Preot al Spinilor
Intelepciune
CONTURILE IUBIRII |APROAPELUI
Felicitări
Memento mori
BAZILICA DIN IACOBENI |COMMUNITY CHURCH
Istorie
International Council |of Community |Churches
COMUNITATEA BUNILOR |SAMARITENI
CASETA TEHNICĂ |ADRESE
Documente
EDIŢIA INIMII
Presa
ContactTezele Bisericii din Iacobeni

 

Acest loc al îndurării

va fi accesibil pentru toți ,

nici o biserică nu l-a arendat pe Dumnezeu,

de aceea, nimeni nu are dreptul

să închidă calea spre EL.

 

Dumnezeu nu este catolic,

Dumnezeu nu este ortodox,

Dumnezeu nu este evanghelic,

El nu este penticostal

nu este adventist

nu este carismatic

nu este evanghelist.

 

DUMNEZEU este pur și simplu DUMNEZEU

Iar Fiul său este +Isus Cristos.

 

Pe EL îl căutăm în acest loc,

pe EL îl întâlnim în acest loc,

LUI ne rugăm-în acest loc,

fără diferență de confesiunea noastră.

 

Lăsați în acest loc, purtător de istorie,

să vă vibreze sufletul.

să-i dăm din nou lui Dumnezeu o șansă

fără să-l închidem pe EL în sertare.

Să avem parte în Biserica din Iacobeni

 

 

Vă rugăm

un minut

 

Chiar dacă doriţi numai

să vizitaţi această biserică:

 

Vă rugăm să păstraţi liniştea

  pentru că Domnul vorbeşte în şoaptă.

Această biserică nu este doar un obiectiv turistic,

Ci, înainte de toate, este un loc al rugăciunii.

Cum vreţi să auziţi vocea Lui,

dacă nu păstraţi liniştea?

În zgomotul de afară nu Îl puteţi auziţi.

Este momentul să vă bucuraţi de linişte, de pace sufletească,

pentru că acesta este lucru pe care-l căutaţi, nu-i aşa?

 

În acest loc marcat de istorie

puteţi să vă lăsaţi sufletul să vibreze

 

Oferiţi-I o şansă lui Dumnezeu,

pentru că astfel vă oferiţi şi vouă o şansă.

Atunci vă veţi bucura de har + lumină

şi veţi ajunge în faţa misterului Lui profund.

Atunci Domnul vă va vorbi: în şoaptă şi plin de dragoste.

 

În capela Corpus Christi, în spatele altarului principal,

ne rugăm neobosiţi la cea mai sfântă taină a altarului:

Dumnezeu

căruia de peste 800 de ani îi sunt adresate rugăciuni în acest loc:

Dumnezeu, mana îngerilor şi a oamenilor

Biserica Catolica Independenta

Member of International Council of Community Churches USA

 

 
Martin Luther

Trandafirul lui Luther

 

Călugărul Martin Luther

1O.11.1483 – 18.02.1546 Eisleben

 

Este părintele spiritual al Reformării. Călugăr augustin, a devenit teolog şi profesor şi a dorit reformarea rapidă a bisericii, pentru început fără schismă. Prin personalitatea sa carismatică, a avut o influenţă deosebită care a determinat sfârşitul absolutismului din Evul Mediu al catolicismului în Europa. Prin schimbarea numelui său din Luder în Luther (greacă = eleutheros = eliberat), el a semnalat transformarea sa interioară.

 

Pentru părintele Don Demidoff ICCC, restauratorul bazilicii, Martin Luther, la fel ca sfântul Don Bosco, este un sfânt şi un model de viaţă

 

 

 


Direct / S-a inaugurat prima biserică ecumenică din România

 

În micul târg de provincie Iacobeni, numit înainte Jakobsdorf, a fost inaugurată prima biserică ecumenică. După ce sașii transilvăneni au părăsit România de mai bine de 10 ani, s-a salvat de la declin, ceea ce a fost odată bazilica evanghelică. Preotul german din Biserica Catolică Independentă, membru al ICCC (Consiliul Internațional al Bisericilor Comunitare SUA / International Council of Community Churches USA), a renovat complet în interior biserica, ale cărei origini sunt situate undeva în secolul 14, arborând însemnele tuturor bisericilor creștine, inclusiv ale bisericii iudaice. Don Demidoff, care descrie în cartea sa "Preotul spinilor" (ISBN 973-0-03816-3) activitatea sa cu și pentru copiii abandonați ai României, prezintă și reacțiile împotriva acestei biserici ecumenice. Costurile de renovare au fost suportate din “Compensațiile pentru daune morale". Acestea sunt sumele adjudecate de Demidoff, în urma proceselor de calomnie, câștigate în tribunalele germane, elvețiene și românești. În fiecare duminică, peste 200 de Romi (țigani), se adună la slujba divină, în “Biserica Comunitar㔠din Iacobeni.

 

 

Inaugurarea bisericii ecumenice în Iacobeni

 

"Luni, 2. Mai 2005, la orele 17 am sărbătorit primul serviciu divin, într-o biserică complet restaurată în interior, în Iacobeni. Bun venit! Sărbătorim împreună cu oaspeții noștri, precum și cu sătenii din Iacobeni cu copiii de la Großschenk și cu prietenii noștri din Germania. Celebrare: Pater Don Demidoff și Episcop Friedrich Preissler de la Biserica Trinitară Evanghelico – Luterană Crottendorf, Erzgebirge, Germania, împreună cu ansamblul coral Sf. Nicolae al Bisericii Ortodoxe din Agnita, sub comanda Prof. Doru Paul Nitescu."

 

Așa a sunat invitația lansată de Pater Don Demidoff, la primul serviciu divin din biserica integral restaurată în interior din Iacobeni. Se poate vedea ceea ce dânsul a reușit să facă din vechea noastră biserică. Îi mulțumim domniei sale și fundației domniei sale "Casa Don Bosco", care nu a precupețit nici un fel de efort și mijloace pentru a salva această biserică de la declin. Pater Don Demidoff a dat aici dovadă încă o dată,, pe lângă opera sa de o viață "Copiii de la Großschenk", de influența sa benefică.

 

Biserica evanghelică din Iacobeni a fost renovată și servește mai departe, sub forma unei case ecumenice a Domnului. Foto: Martin Eichler

 

Clopotele anunță serviciul Domnului. Biserica s-a umplut de localnici (. 300 persoane), care au ocupat până la ultimul loc liber. Din păcate, în afară de Hilda Fielk cu nepotul său Egon Wonner, Kuno și Karl Martini precum și Fredi Montsch cu soția, nu a mai participat nici un alt sas din Iacobeni. Pater Don Demidoff a celebrat slujba în limba germană, latină și română. Predica Episcopului Preissler a fost tradusă. Copiii din Großschenk au participat activ în cadrul slujbei, intonând cântece în limba latină, germană și română. Slujba a fost acompaniată de Corul Bisericii Ortodoxe din Agnita. Corul a fost extrem de apreciat pentru incantațiile la nivel maxim. Serviciul Domnului s-a încheiat cu piesa coral㠓Laudă Ție Mare Dumnezeu”.

 

Din partea bisericii naționale au fost prezenți Diaconul Galter (Sibiu) și Episcopul Bolteres din Agnita. Diaconul Galter aținut un discurs extrem de pătrunzător, în două limbi. Apoi au luat cuvântul Primarul Cori din Iacobeni, Karl Martini ca reprezentant al Comunității Obârșiei Iacobeni și Prof. Nitescu de la Fundația "Casa Don Bosco".

 

În biserica ecumenică din Iacobeni, se aplică următoarele teze:

- Acest loc al grației divine trebuie să fie accesibil tuturor. Nici o biserică nu l-a închiriat pe Dumnezeu, de aceea nimeni nu-și poate rezerva accesul la El.

- Dumnezeu nu este catolic, nu este ortodox, nu este evanghelic. Nu este unul dintre membrii bisericii rusaliilor, nu este adventist, nu este un carismatic, nu este un protestant.

- Dumnezeu este doar Dumnezeu iar Fiul său este Iisus Cristos. Pe el îl căutăm în acest loc, lui ne închinăm în acest loc. Lui ne rugăm în acest loc, indiferent de confesiunea căreia îi aparținem.

- Lăsați-vă sufletul să vibreze în acest loc încărcat de istorie. Să-i dăm din nou lui Dumnezeu o șansă fără să-l încătușăm în stereotipie. Să stăm în această nou㠖 veche biserică din Iacobeni, în fața misterului său ne-lumesc.

 

În acest loc se fac rugăciuni de câteva secole. Biserica a fost restaurată ținându-se cont de specificul său istoric, a fost proiectată ecumenic și înălțată pentru a servi utilizării prezente. Elemente diverse ale ritului catolic, ortodox și evanghelic sunt prezente în cadrul ei. Pentru evrei, steaua lui David și Menora, pentru creștinii protestanți, Biblia și ai portretului lui Luther, pentru creștinii ortodocși, icoana, pentru creștinii catolici, sacramentul altarului și Mama lui Dumnezeu , pentru toți creștinii, cristelnița botezului din capela de botez.

 

Sub altar s-a descoperit un mormânt, săpat în ani de zile. Aici pot fi îngropate din nou, în mod demn, moaștele ce au fost descoperite împrăștiate sub edificiul bisericii.

 

Se dorește și o restaurare a orgii. Lucrările la exteriorul bisericii și al întregului complex bisericesc merg mai departe. Ne bucurăm pentru orice donație ce va servi acestor lucrări. Numele persoanelor care donează peste 1 000 EURO vor fi gravate în capela de botez.