Select your language:   

Deutsch English Romaneste Italiano Français Russian Nederlands Hungarian ISRAEL
       
   
   
   
Stiri
Video
SCRISORI
Don Demidoff
Europa |Kulturhauptstadt
Internationale |Oecumene
DON BOSCO
Clic-copiii
RUGĂCIUNILE UNUI |PREOT AL SPINILOR
Jurnalul unui |Preot al Spinilor
Intelepciune
CONTURILE IUBIRII |APROAPELUI
Felicitări
Memento mori
BAZILICA DIN IACOBENI |COMMUNITY CHURCH
International Council |of Community |Churches
COMUNITATEA BUNILOR |SAMARITENI
CASETA TEHNICĂ |ADRESE
Documente
EDIŢIA INIMII
Presa
Contact


Vino și urmează-mă…

 

Dă vieții tale un nou sens…

 

Milostivul samaritean. Replică a picturii lui Rembrandt din "Eremitag", St. Petersburg. Replică din bazilica din Iacobeni/România. Parabola din Noul Testament (Luca 10, 30-37) vorbește despre milostivul samaritean. Pe drumul din Ierusalim la Ierihono a căzut un om pradă hoțiilor și a fost bătut crunt de aceștia. Niciun preot, care trece pe acolo, nici un "Levit" (un slujitor al templului) nu l-au îngrijit pe cel rănit. Doar un călător din orașul Samaria - oraș în care locuiau dușmanii - la luat în grijă pe cel neajutorat. El i-a curățat rănile cu vin și ulei, l-a dus pe acest om cu calul său în cea mai apropiată pensiune și a lăsat bani ca să își poată reveni cel rănit. Rembrandt l-a desenat pe samaritean cu o mână bărbătească și cu una feminină. Rembrandt l-a pictat pe bunul samaritean cu o mână de femeie și una de bărbat.

 

 
Atunci a întreabt un tânăr, care aparent respecta deja toate poruncile „Ce îmi mai lipsește?” Și DOMNUL i-a răspuns: „Dacă vrei să fi desăvârșit du-te și vinde ce ai, dă la săraci și vino și urmează-mă.” Bărbatul tânăr era însă bogat și sa îndepărtat trist. (Matei 19,21) Și tu? Vino și urmează-mă! Noi punem acum bazele comunității bunului samaritean. Lasă totul ce ai și vino și urmează-mă. Comunitatea bunilor samariteni este compusă din bărbați și femei care sunt urmașii lui Isus. Comunitatea este interconfesională și trăiește și lucrează conform duhului rugăciunii și conform Evangheliei. Bunii samariteni depun un jurământ în care spun că vor trăi în sărăcie, ascultători și celibatari și că vor face doar lucruri de caritate, și că îi vor ajuta în special pe copiii părăsiți și pe bătrânii săraci și bolnavi. Jurământul poate fi depus doar temporar, pentru unul sau mai mulți ani sau pentru toată viața.

 

 

 

La începutul lunii august puterile mele au fost din nou la sfârșit. Diabetul* meu împreună cu problemele la rinichi m-au transferat într-o comă de aproape cinci zile. Viorel și copii mei mari credeau, că a venit acum timpul, pe care l-am anunțat mereu: sfârșitul. Au stat la patul meu cinci zile și plângeau. Și băieții mari plângeau. Toți copiii se rugau încontinuu în capelă. Nimeni nu i-a obligat să facă acest lucru. Și ei s-au folosit de „contractul lor cu cerul”. În ziua a cincea m-am ridicat de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Bineînțeles am avut o barbă și „Bonifatius”, noul câine mic din Iacobeni a crescut dintr-o dată și a devenit foarte mare. Grădina a fost plină de buruieni și atunci am scris următorul lucru: „Să nu vă fie frică. Veniți la m i n e. Urmeați-mă! Eu vreau să vă știu pe voi întru totul la m i n e. Acesta este singurul vostru țel. Să nu vă căutați alte țeluri. Renunțați în totalitate la voi doar pentru m i n e. Vină cu nimic la mine, așa cum v-am trimis eu pe v o i în lume. Dar aduceți oameni cu voi. Mai ales pe cei pierduți, mai ales pe victime. Eu vă promit odihna m e a veșnică. Eu vă iubesc. Eu vă iubesc peste măsură. Eu vă iubesc așa cum nici nu v-o puteți închipui acum. Timpul se scurge. Nu vă mai rătăciți. Nici un pas. Nu pierdeți timpul. Nici un minut. Curând totul va fi terminat. Rugăciunile copiilor tăi a pregătit totul aici. Copii tăi minunați. Îngerii copiilor tăi sunt pregătiți. În splendidă lumină, în culori puternice, așa cum le-au văzut copii tăi. Fă ordine în „magazinul” tău. Ordonează totul bine. Așa cum o vreau eu. Îmbrăcate în cele mai colorate haine și dă îngerilor din Cincu culoarea lor înapoi.”".

 

*În 1995 a fost mașina mea astfel preparată de „serviciile” române, întrucât o supraviețuire după accident ar fi trebuit să fie în mod normal imposibilă. Dar eu am supraviețuit după accidentul acesta teribil și am primit ca premiu un diabet în urma șocului, boală cu care trebuie să trăiesc de atunci.

 

„Încinge-te, și leagă-ți încălțămintele, îmbracă-te în haină, și vino după mine. (Faptele Apostolilor 12,8) „Iată-ne că noi am lăsat tot, și te-am urmat; ce răsplată vom primi (Matei 19,27) Dacă cineva vrea să mă urmeze, atunci se renegă pe sine însuși, își ia crucea și mă va urma. Cel care vrea să-și salveze viața o va pierde. Dar cine își pierde viața pentru dragul Meu și al Evangheliei, o să o salveze. Ne bucurăm de vizita dumneavoastră.

 

 

 

Ecumene

 

Este pentru noi, că vă respectăm confesiunea, credința și devotamentul dumneavoastră și voi catolicitatea noastră, pentru că catolic înseamnă atotcuprinzător… Astfela vă invităm la

 

viața în rugăciune, la sfânta adunare, la primirea sacramentului, și sfânta euharistie, indiferent dacă sunteți catolici, evanghelici sau ortodocși, indiferent a cărei credințe aparțineți. Există doar un singur adevăr, care ne eliberează și doar un singur Dumnezeu: Isus Hristos…...

 

 

Cel mai important lucru este mai întâi să ne găsim timp și să ne stabilim un loc unde suntem cu Dumnezeu și numai cu El. Construire în loc de distrugere, încurajare în loc de ofensare, să te eliberezi în loc să te visezi undeva în afara realității crunte, ci să lucrezi la haosul interior și exterior cu ambele picioare pe pământ, dar cu inima să locuiești în cer… de aceea avem nevoie de jurăminte… solitudine, tăcere, rugăciune, lucru manual, să practici bunătatea. Departe de stres și de „societatea a avea”. Să te întorci spre Dumnezeu, să găsești noi valori. Să nu fugi de lume, ci să ai capacitatea de a iubi solidaritate, la faptul că ești milostiv cu cei din jur, pentru aceste lucruri avem nevoie de jurăminte.

 

 

 

Sărăcie renunțare la posesie

Ascultare renunțare la egoism

Virginitate renunțare la sexualitate, la confort și la familie

Milostenie renunțare la succes și orgoliu

 

 

 

 


Dumnezeu mă cheamă. Eu te chem.

 

Te-ai săturat de invidie, minciuni, discoteci, sex și porno. Vrei să scapi de dunele de beton din orașul și din sufeltul tău, vrei să-ti pui viața în mâinile lui Dumnezeu sau chiar să te reîntorci la El, atunci vino în comunitatea samaritenilor milostivi și împarte spiritualitatea noastră și serviciul noastru cu apropapele, cu copii părăsiți, cu oameni bătrâni și săraci. Milostivii samariteni, o comunitate ecumenică formată din bărbați și femei, împart viața lor în comunitate, spiritualitate și milostivenie. A face lucruri bune, a fi vesel și a-și pune viața pe deplin în mâinile lui Dumnezeu.

Înscriete cu încredere.

 

dondemidoff@depeschedondemidoff.com

 

Pater Don Demidoff ICCC

depeschedondemidoff.com

 

Preot al Bisericii Catolice Independente SUA (Priester der Independent Catholic Church USA)

Memberu în consiliul Bisericilor Comunitare SUA (Member in the Council of Community Churches USA) icccusa.com

Președintele Ligii pentru renașterea morală

Basilika din Iacobeni / Jakobsdorf

România