Select your language:   

Deutsch English Romaneste Italiano Français Russian Nederlands Hungarian ISRAEL
       
   
   
   
Stiri
Video
SCRISORI
Don Demidoff
Europa |Kulturhauptstadt
Internationale |Oecumene
DON BOSCO
Clic-copiii
CLIC COPIII |SALVAŢI
Copii în casa |Don Bosco
COPIII STRĂZII
DESTINE DE COPIL
RUGĂCIUNILE UNUI |PREOT AL SPINILOR
Jurnalul unui |Preot al Spinilor
Intelepciune
CONTURILE IUBIRII |APROAPELUI
Felicitări
Memento mori
BAZILICA DIN IACOBENI |COMMUNITY CHURCH
International Council |of Community |Churches
COMUNITATEA BUNILOR |SAMARITENI
CASETA TEHNICĂ |ADRESE
Documente
EDIŢIA INIMII
Presa
Contact
Comisia pentru Protectia Copilului Sibiu 42/05.02.2008

Recomandare Aviz de primire
Scrisoare recomandată

În at dlui președinte al Consiliului Judetean Sibiu

Martin Bottesch
Str.G-ral Magheru 14
550185 Sibiu

Comisia pentru Protectia Copilului Sibiu   42/05.02.2008

Plângere

Stimate domnule presedinte Bottesch,

în numele si din partea fundatiei Sf. Don Bosco Cincu depunem pe această cale plângere împotriva secretarului Consiliului Judetean Sibiu, presedinte al Comisiei pentru Protectia Copilului.

Fără a mai ține cont de faptul că nu a consoiderat necesar să se prezinte pe sine si comitetul, protestăm împotriva tratamentului jignitor si înjositor. În toti acesti ani am fost obisnuiți cu fostul presedinte, dl Polefka, care ne trata în mod corect si obiectiv. Am avut o colaborare fructoasă , fără nicio neînțelegere.

Motive: Secretarul Consiliului Judetean (după cum am spus, nu cunoastem numele său) a afirmat de mai multe ori, că comitetul ar dori doar ce este mai bine pentru copii, după cum s-ar părea, noi nu. Pentru acest punct de vedere a făcut referire la instanța dumnezeiască, pentru a ne învăta ? A studiat si teologie ?  Ne-a prezentat asa-numitele noastre esecuri si a gresit în special la tratarea copilului, al cărui caz făcea obiectul discutiilor. Copilul (victima unui incest) a fost stigmatizat destul si a fost ?expus? acolo într-un astfel a fost stigmatizat în plus. Semnatarul a avut nevoie de două ore întregi după ședintă, pentru a restabili copilul din punct de vedere psihic.

Comisia a fost de părere, că ar trebui internat copilul într-un cămin pentru persoane cu dizabilităti. Când am mentionat faptul că acest copil este integrat complet si socializează deja de 6 ani în cadrul institutiei noastre, că ducem copilul zilnic, suportând costuri mari, la o scoală specială din Făgăras si că în pedagogica Europei de Vest s-a implementat de mult ideea, ca si copiii cu dizabilităti să fie integrati, pe cât posibil, între copii ?normali?. În această scoală, copilul învată si face cursuri de logopedie si în ultimii doi ani a făcut progrese. Desigur că atunci când este confruntat cu o comisie întreagă de persoane necunoscute si dacă nu primeste nici măcar un singur cuvânt de încurajare, atunci se întâmplă ce s-a întâmplat: copilul se retrage în carapacea sa, lasă capul în pământ si nu mai poate comunica deloc. Acesta este stigmatizat din nou.

Copilul respectiv de abia poate auzi si vorbi. Ultima oară a fost la un specialist ORL în anul 2006. (Certificatul medicului nostru de familie dr. Roman) Rezultatul nu a fost transmis nici până în ziua de azi medicului nostru de familie. În plus, copilul a fost prezentat la data de 31 ianuarie 08 la sectia de neuropsihiatrie din Sibiu, nici de acolo nu am primit rezultatele. Toate testele au fost efectuate de două ori în județeul Brasov si Sibiu, din motive de competentă. Acest lucru solicită deasemenea copiii. Sediul fundației noastre este Sibiu. Cincu este o filială din județul Brasov.

Asa cum stiti, la interventia consulului general german din acea vreme, dl Breth, a fost mutat sediul fundației la Sibiu, pentru că în Brasov am fost șicanati si jigniti în asa măsură, încât munca noastră a devenit imposibilă. Presedinta comisiei de atunci, Mariana Tiharau, care mai este presedintă si în ziua de azi si care a adus multă suferintă copiiilor din judetul Brasov, l-a numit pe subsemnatul ?pervers? pentru că el a deschis deja de pe atunci cu o pedagogie sănătoasă de familie căminul (1991) si a integrat împreună băieti si fete, împotriva ideologiei comuniste. Tiharau a vrut atunci să desfiinteze fundația. Ea a făcut să i se retragă subsemnatului pasaportul si să fie arestat sub acuzatii false (suspect de uciderea unui copil). Pasaportul a fost cerut apoi înapoi de dl consul general Breth de la prefect si l-a primit. Am câstigat procesul la Buzău. Greseala noastră a fost că nu am făcut un cadou acestei doamne.

Este o ideologie comunistă veche, împopoțonată cu noi etichete, care îi face pe oamenii de aici să trăiască în continuiare cu capul plecat si temători. Pentru că noi, cei din vest, avem o altă structură, ne articulăm, suntem bănuiti si trebuie să fim urmăriti si sicanati. Dar România nu mai are acest drept. România este integrată în Europa si a semnat că se va alinia la normele europene. Această Tiharau a schimbat partidul de apartenență deja a patra oară, doar pentru a-si putea păstra functiile. Ea este plină de ură fată de preotul german Demidoff, pentru că acesta îi spune adevărul în fată fără teamă, îi dezvăluie ideologia ocmunistă si pentru că luptă împotriva ei în fața instantelor pentru drepturile copiilor care se află în Casa Don Bosco. Este un secret descoperit că această funcționară este colaboratoare a Securitătii.

Ne ridicăm împotriva reprosului că noi nu facem totul pentru a ajuta copiii. Noi îi servim pe copiii părăsiti din România deja de peste 17 ani si se poate dovedi că pe copiii bolnavi i-am dus la consultatii de specialitate în România si în străinătate. Pentru aceste lucruri nu am primit nici un leu ajutor, nici măcar un cuvânt de mutțumire. Ba dimpotrivă: suspiciuni, denigrări, intrigi, sicane si piedici atunci când copiii trebuiau dusi în străinătate, pentru a-i putea ajuta acolo în mod mai calificat.

Comportamentul inacceptabil de ieri din partea presedintelui comisiei desigur că are legătură cu negocierile pe care le purtăm fără rezultate deja de câteva săptămâni. Ce s-a întâmplat ?

În legătură cu practicile asa numitei ?doamne? l-am rugat pe presedintele consiliului judetean Cancescu, să verifice o dată institutia subordonată lui, protectia copiiilor. Nu am primit niciun răspuns, însă în schimb am primit o scrisoare de la Tiharau, că acest lucru este de competenta ei. Asa se întâmplă mereu în România ? Spre comparatie: ne adresăm politiei pentru a anunta un furt.

Însă în acest exemplu, politia respinge reclamatia si face observația că este de competenta hotului?. În cartea mea ?Preotul spin? am descris aceste practici deja din anul 2005.

Presedintele Consiliului Judetean a refuzat cu îndârjire să dea un răspuns. Prin urmare ne-am adresat instantei de competentă din Brasov, care de la început prin comportamentul lor au lăsat să se vadă faptul că nu ar avea curaj sau dorinta de a acuza presedintele unui consiliu judetean  si ne-au sfătuit să ne dăm bătuti. Astfel am cerut strămutare la Bucuresti la o instanță independentă si astfel ne aflăm în litigiu cu dl Cancescu la Buzău.

Ce a urmat apoi este un exemplu primar pentru nom,nclatura comunistă veche, care se acoperă reciproc până în zilele noastre si care răspunde la ?atacuri? si critici prin contraatacuri. Am experimentat acest lucru foarte des în ultimii 17 ani. Ultima oară, LIGA a fost victimă a acestor practici când a dezvăluit practicile de tortură din închisorile românesti. Deoarece am informat parlamentul european s-a organizat împotriva noastră o plângere, cum că am instigat detinuții ?la revoltă?. Comunismul acesta este macabru si primitiv, care se pare că în Europa de Est s-a stins doar de ochii lumii. Prin urmare, ?Agenția Natională pentru Protecția Copilului? din Bucuresti a sosit neanuntată si a efectuat ?verificări? în locuinta privată a subsemnatului. Casa respectivă a copiiilor din Cincu au vizitat-o pe scurt, fără să facă verificări, pentru a întocmi apoi un raport fals si incredibil de mincinos (comandat deci de Tiharau). Apoi au urmat cercetările Ministeriului Muncii si Protectiei Sociale, precum si din partea Directiilor de Protectie a Copilului din Brasov si Sibiu. Nu avem nimic de ascuns si nu ne e teamă de nicio verificare civilizată. Dar nu suntem însă niste supusi care trebuie să fim terorizati. Toate săptămânile acelea de controale au fost o teroare. Comportamentul celor mai mulți dintre controlori a fost de neacceptat. Mai rău însă e timpul pe care îl pierdem deja de 17 ani încoace prin controale necalificate si pe care nu îl mai putem astfel dedica copiiilor.

Acum s-au încheiat controalele si vom preda din nou instantelor rapoartele falsifiocate îndreptate împotriva noastră si vă vom informa si pe dvs despre rezultatele acestora si vom întocmi plângerile necesare.

Din comisia de Protecție a copilului Sibiu  ?s-a evidențiat în mod deosebit? asistenta socială

Maria Ignat, împotriva căreia instituim din acest moment interdicția de vizitare,
pe motivul agitării copiiilor noștri împotriva conducerii căminului.


Nu ne trebuie foarte multă fantezie pentru a ghici ce părere a făcut comisiei noastre timp de jumătate de oră înainte ca noi să ne înfătisăm acesteia. Subsemnatul a acuzat-o ieri pe această persoană si în fata comisiei pentru ideologie comunistă si pentru metoda ei de verificare absolut interzisă. Ea s-a apărat cu observatia că are dreptul ?de a discuta confidential cu fiecare copil?. Ea are dreptul, chiar dacă nouă, democratilor, acest lucru ne este neclar (în afara cazurilor de exceptie), iar noi nu avem în principiu nimic împotriva interogării individuale. Ceea ce respingem noi si vom urmări asta si în instantă (abuz în functie) este de a instiga copiii pe la spatele preotului si de a-i asmuti asupra acestuia precum si insinuările care fac ca angajatii să îl acuze pe acesta. Nu în ultimul rând, datorită cercetărilor amintite, patru copii (minori, unul de 6 ani, unul asa cum am amintit, cu dizabilităti) trebuie să părăsească fundatia si să se mute în alt cămin din Sibiu. Copiii se simt aici bine si nu pot înțelege o astfel de intrigă, mai ales nu înteleg de ce trebuie să declare, că ei ?nu se simt bine aici?. Pentru aceasta vezi si articolul nostru din


SibiuStandard din data de 09.03.07

Arogantă preasfântă: Ideologia comunistă este foarte bine stăpânită de post-comunisti.

Copiii Alexandra (13, cu dizabilități), Elena (6 ani), Vasilica (14 ani) și Alin (15 ani) toti provenind din județul Sibiu, au fost solicitați în repetate rânduri să declare că doresc să părăsească acest cămin.

Copiii au refuzat, însă de atunci Vasilica este neaccesibilă pentru noi si vrea neapărat să plece. Ce i-a mai sugerat Ignat nu stim. La întrebarea educatoarei noastre, referitor la ce nu îi place, a răspuns ?nu îmi mai place nimic?.  Până la data discutiei cu asistenta nu am văzut nicio urmă de tristete la acest copil. Era bine integrat si participa cu bucurie la toate activitătile comune.

Acum, conform noilor legi, suntem obligati să angajăm educatoare ?calificate?. În cei 10 ani noi nu am găsit astfel de persoane, si nici nu am vrut să angajăm personal fără experientă, fundatia noastră doreste să renunte neapărat la un astfel de personal ?scolarizat?. Noi îi preferăm pe educatorii nostri, care lucrează deja de 10 ani pentru noi, si care au adaptat pedagogia noastră si au aplicat-o. La începuturi am văzut asa-numiti educatori calificati, care stăteau cu bratele încrucisate într-un colt si supravegehau copiii, asemeni unor paznici. Noi nu dorim să angajăm personal de închisoare. Educatorii trebuie să fie adevărati pedagogi, să îi stimuleze si să îi motiveze pe copii. Un alt exemplu de asa-numită calificare am trăit cu psihologii comisiei. Copilul Alin, de 15 ani, a fost testat la Sibiu si printre altele i s-a pus calificativul ?depresiv?. Deoarece copilul se află în îngrijirea noastră deja din cea de-a 6-a lună de viată si de aceea îl considerăm ca pe copilul nostru propriu, am cerut să mai fie evaluat de un psiholog din Brasov. Rezultatul a fost diametral  opus de cel obtinut de la Sibiu.

De ce nu se ocupă mai întâi comisiile de specialitate să angajeze specialisti adevărati si de ce nu se face mai întâi curătenue în căminele de stat, de ce se urmăreste mai întâi lichidarea noastră ? Oare de aceea, pentru că dăm un exemplu cum trebuie făcut mai bine. Din nou o urmare a ideologiei amintite mai sus.

După birocratia crescândă din ultimii ani în domeniul protectiei copilului si a restaurării tot mai evidente a ideologiei antiumane prin acordarea de noi etichete, am redus numărul copiiilor internati de la cândva 130 acum la doar 10 copii (cazuri absolute de sărăcie si de criză, astfel încât ne este inexplicabil de ce pentru 10 copii trebuie să angajăm zece ajutoare specializate. Atunci să ne dea vă rugăm consiliile judetene banii pentru a plăti aceste salarii excesiv de birocratice, desi la numărul de copii aceasta nu poate fi decât o glumă.. Se mai pot spune multe despre această ideologie antiumană. Subsemnatul va atrage atenția în continuare asupra acestui sistem bolnav, în editorialul său de vineri din ziarul ?SibiuStandard?. Cu siguranță nu este o întâmplare faptul că Demidoff primeste în fiecare vineri, rsptcv. sâmbătă amenintări din diverse cercuri si că ziarul este solicitat mereu de a renunta la acest Demidoff. Desigur că nu este o întâmplare faptul că Demidoff, la vizita presedintelui Republiii Federale Germania la Sibiu, a fost urmărit si provocat de ?9? ( n o u ă) securisti. S-a căutat un motiv de arestare ? Se credea că se poate împiedica ca presedintele LIGII să discute pur si simplu pe stradă cu presedintele german ?

Statul are pretentii foarte mari fată de fundatiile private, însă nu îsi aduce deloc aportul, ci asa cum am descris, provoacă sicane si denigrare. Desigur că în comunism initiativa privată este considerată ?detestabilă?. Mai ales atunci, când eticheta ?pedagogiei familiale este o farsă, o etichetă, si când vechea ideologie a colectivismului detestabil are cuvântul. Nu ne vom creste copiii în spirit colectivist, ci vom solicita individualitatea si calitătile personale.

Controlorii Ministerului Muncii si Protecției Sociale urmează aceeasi metodă a instigării copiiilor împotriva preotului. Întreabă fără ca noi să aflăm: e ce nu ai cameră proprie ?

Primesti carne zilnic ?
De ce la vârsta de 17 ani tu nu ai încă o prietenă ?
ce nu mergi la discotecă?
De ce trebuie să vă rugați de trei ori pe zi ?
De ce afirmă Don Demidoff că este preot ?
De ce sunteți silit să acceptați religia catolică ?

etc. etc.

În ?scrisoarea noastră de dezacord? către Ministerul Muncii am explicat, cât de false si fade sunt aceste influente. Ca să nu mai vorbim de faptul că institutiile noastre sunt unele dintre singurele din România, care sunt mereu deschise (si pentru vizitatori)  si anume de la început putem observa faptul că căminele de stat sunt închise, copiii sunt tinuti prizonieri, că geamurile sunt prevăzute în continuare cu gratii si că este nevoie de un ?bilet de voie? pentru copii pentru a putea părăsi căminul. Cunoastem conditiile de alimentare în celelalte cămine si ne e milă de copiii de acolo, pentru conditiile în care acestia au trebuit să crească. Suntem si noi foarte bine informati.

Acum suntem obligati să facem rapoarte despre copiii cu care intră în contact copiii nostri în sat si ce copii vin în vizită. Acest fapt este respins nu doar de copii, ci si de noi într-o măsură foarte mare. Pe viitor va trebui să facem si liste comuniste despre când si cât de des frecventează copiii nostri toaleta ?

Nu mai cunoasteti realitătile din sate si orase ? În Iacobeni si nu numai aici, se întâmplă adesea ca 12 persoane să locuiască într-o baracă, vin mereu la noi să cersească, primesc să mănânce carne maximum o dată pe an si sunt liberi să facă copii deja de la vârsta de 14 ani, pentru care apoi primesc de la stat 3 milioane per copil, timp de 3 ani. Acesta este motivul pentru care acum se fac copii si în căminele de copii, de către copii ? Este asta o nouă variantă a politicii lui Ceausescu ?statul are nevoie de copii!?

Subsemnatul este membru complet si activ al al Bisericii catolice Americane ?Independent Catholic Church? si membru al Comitetului International al Bisiericilor Comunitătii din SUA - ICCC (International Council of Community Churches USA) Vă putem pune cu plăcere la dispozitie documente. Noi am informat despre aceste defăimări nu numai biserica noastră, ci si Ambasada Americii din Bucuresti precum si Consulatul German General. Unde este libertatea de religie declarată ?

Nici măcar un singur copil nu a fost motivat în acesti 17 ani să intre în biserica noastră. Din contră: l-am rugat pe fostul staret din Sambata, Irineus Duvlea, (azi episcop în SUA)  să boteze în religia ortodoxă în capela noastră din Cincu copii care proveneau din familii ortodoxe, ceea ce s-a si întâmplat. si pentru aceasta am câstigat defăimări. (Vezi din nou cartea mea ?Preotul spin?) Ca să nu mai vorbim de prostia oamenilor care consideră că ortodoxismul este o religie, catolicismul alta. Astfel se mentine în mod controlat prostia poporului. Pentru că aici este vorba despre o singură religie: crestinismul. Diferitele biserici sunt confesiuni diferite, nimic mai mult, nimic mai putin. În Sibiu se organizează întâlniri ecumenice internationale. Ce se întelege de fapt prin asta, dacă în acelasi timp, biserica noastră ecumenică din Iacobeni este combătută si denigrată ???

Copiiilor li s-a explicat si s-a transmis verbal ?mai sus? (la Bucuresti), că noi suntem o ?sectă?. Când la un contracontrol am fost verificati, s-a putut constata că aceasta era o afirmatie ridicolă, si că si camerele copiiilor erau dotate foarte ?normal? (fără reclame pentru sectă si fără influente publicitare). Dar chiar si dacă am fi fost o sectă, în România anului 2008 nu există libertatea de religie ? Întrebarea, în ciuda ideologiei oficial dispărute,  ?de ce trebuie să se roage copiii de trei ori pe zi? este abjectă. În casa noastră este vorba de vechiul obicei catolic, de a recita dimineata, la prânz si seara rugăciunea ?Angelus?  (Îngerul Domnului i-a adus Mariei vestea preafericită de a se ruga) , o rugăciune care durează de fiecare dată ca. 5 minute în capela copiiilor ? Ce au neo-comunitsii de azi împotriva faptului că acesti copii îsi aduc aminte de trei ori pe zi de prezența lui Dumnezeu si că utilizează ocazia pentru a-i multumi Creatorului ? Regulile casei noastre se citesc dacă se doreste acest lucru. Este vorba de 10 puncte importante, care dacă ar fi fost urmate în căminele de stat si ar fi fost aplicate, am fi ajuns cu un pas mare mai departe în România.

În ultimii 17 ani, fundația noastră s-a străduit să arate cooperare si să colaboreze la inițierea noilor programe. Nu am fost chemati la nicio comisie, nici măcar nu am fost invitati să tinem un referat de specialitate în fata celor responsabili. si câte documente, scrisori, propuneri, am înaintat comisiilor. Dar noi nu am meritat nici măcar un răspuns.

LIGA nu va înceta, în numele oamenilor necăjiti si în special al copiiilor, să atragă atenția supra cazurilor de nedreptate, si nu va înceta să dea curaj oamenilor să nu mai suporte nedreptatea. LIGA nu va înceta ??.

LIGA are încredere în sistemul juridic independent care se dezvoltă în România. Iar reversul reacțiilor nomenclaturii sunt reactiile oamenilor săraci, simpli, care nu sunt ascultati în România. Ei ne multtumesc pentru limbajul deschis din articolele de ziar, ei mulțumesc pentru ?curajul să spună adevărul?.

În final dorim să ne adresăm unei politici gresite, false ale asa numitei ?reintegări? a copiiilor. În numele LIGII am strâns cazurile copiiilor, care au fost reintegrați ?pentru ce merită?. Copiii au ajuns la neamuri până la al 4-lea grad de rudenie, care pentru aceasta au fost plătiti regeste, dar care nu s-au îngrijit de întreținerea copiiilor. Astfel copiii au fost din nou trimisi la cersit sau angajati ca si ciobani, desi sunt la vârsta de scolarizare obligatorie. Există bănuiala că în România se face reintegrarea pe stradă,în scopul de a înfrumuseța statisticile si pentru a arăta Comisiunilor Europene, că probleme copiiilor părăsiți au fost ?rezolvate?.

Stimate domnule presedinte Bottesch, asteptăm de la dvs un răspuns dedicat la plângerea noastră. Desigur că si dvs puteti, asa cum se practică în Brasov, să ne trimiteti o armată de institutii ?pe cap?, de care însă nouă nu ne mai e teamă, conform ultimelor experiente avute, pentru că aici deja avem execritiu. Dorim doar să înțelegeti pozitia noastră si că nu vă veti considera deranjati.

Noi nu lucrăm împotriva statului, ci pentru oamenii acestei tări, în care trăim si noi deja de 17 ani, si nu am fugit ca altii, care pentru asta au mai fost si ?decorati?. Am promis copiiilor care s-au aciuat în căminele noastre, si care deja au crescut, că vom rezista la toate sicanele si atacurile oficialitătilor. Pentru că si aceasta este una din valorile moralei noastre vestice crestine: loialitatea. Un termen care în ideologia comunistă lipseste complet, pentru că noi suntem responsabili pentru ceea ce cunoaștem deja?. St.Exupery


Cu stimă,
Părintele Don Demidoff ICCC

 



Fundația Don Bosco Acasă pentru copiii străzii

507045 Cincu / Romania

 

Fundația nu este membră a bisericii romano-catolice și nici a salezienilor, ci este catolică independentă. Fundația este independentă față de stat, de biserici, de organizații, de partide și de alte asociații. Această independență este îngreunată adesea de factori externi, dar ea servește intereselor copiilor români abandonați.

 

O mulțumire frățească preoților catolici, și celor salezieni, care susțin de 15 ani Casa Don Bosco și sprijină fundația. Nici în aceasta ediție nu uităm să–i invităm pe reprezentanții conferinței episcopale catolice să vadă cu ochii lor minunea din Cincu. Ziarul olandez al salezienilor “NU” scria: “În Cincu trăiește live Don Bosco...” Cu aceasta exprimăm un cuvânt de mulțumire și reprezentanților bisericii vanghelice care ne-au ajutat cu mărinimie si în ultimul an și nu ne-au lăsat la nevoie. Mulțumiri tuturor donatorilor, în special celor permanenți. Tuturor mulțumirile noastre din suflet. Toate acestea sunt scrise în Cartea Vieții.

 







Zece principii importante pentru tine

Zehn wichtige Sätze für Dich

 

1

Tu ai acum un camin

Du hast jetzt ein Zuhause.

 

2

Aceasta nu este o intamplare.

Dar nu e nici de la sine inteles.

Das ist kein Zufall, aber auch nicht selbstverständlich.

 

3

Tu ai acum o familie.

Du hast jetzt auch wieder eine Familie

 

4

Noi ne ajutam reciproc si avem incredere unul in celalalt.

Wir helfen einander und vertrauen einander

 

5

Noi nu mintim, nu furam si nu ne batem unul cu celalalt.

Wir belügen uns nicht, stehlen nicht, und schlagen uns nicht.

 

6

Fiecare familie isi are legile ei stabile.

Jede Familie hat feste Regeln

 

7

Atat timp cat tu respecti aceste legi poti ramane la noi cat doresti.

Wenn Du diese Regeln einhälst, darfst Du solange bleiben, wie Du willst.

 

8

Parintele si prietenii sai sunt in acelas timp si prietenii tai.

Der Priester und seine Freunde sind auch Deine Freunde

 

9

Daca ai vreun necaz, spune-l lor si ei vor fi intodeauna alaturi de tine.

Wenn Du Kummer hast, sag es ihnen, sie sind immer für Dich da.

 

10

Noi multumim bunului Dumnezeu Ca putem fi copiii lui Si ca El are grija de noi.

Wir danken dem lieben Gott, daß wir seine Kinder sein dürfen und ER für uns sorgt.